Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp 
023-5575612
info@mondhygienehoofddorp.nl
Tips voor een gezond gebit

De voeding die u kiest en het aantal momenten dat u eet, is van invloed op uw algehele gezondheid en uw mondgezondheid. Vooral het nuttigen van te veel suikers, vruchtensappen en snacks heeft een negatief effect op de gezondheid van uw gebit. Veel voorkomende problemen zijn cariës, ontstoken tandvlees en tanderosie.

Tanderosie

Tanderosie

Tanderosie vormt een steeds groter bedreiging voor het gezonde gebit.

Tanderosie is slijtage van het tandglazuur of wortelcement door zuren uit eten of drinken of uit de maag (bijvoorbeeld bij regelmatig overgeven zoals bij anorexia en boulimia). Dit is o.a. het gevolg van de veranderde voedingsgewoonten van de laatste jaren. Er worden bijvoorbeeld vaker en meer fris- en sportdranken gedronken.

De zuren uit drinken en voedsel maken dat het harde tandweefsel tijdelijk zachter wordt. Speeksel kan dit neutraliseren, waardoor het natuurlijk evenwicht in de mond wordt hersteld en het glazuur weer langzaam harder wordt. Dit herstel verloopt echter traag. Als zuren vaak in contact met het gebit komen, of als het gebit direct na het eten of drinken gepoetst worden, krijgt de mond geen kans zichzelf te herstellen. Het gaat er dus niet alleen om hoeveel zure producten u eet of drinkt, maar ook hoe vaak u dit doet per dag en hoe lang u de zure producten in uw mond houdt.

Doordat we vaker achter elkaar dooreten (veel tussendoortjes) krijgt het glazuur geen tijd om zich te herstellen. Daardoor krijgt tanderosie een kans.

Mevrouw Renfurm stelt je op je gemak en vertelt precies wat ze gaat doen. Ook geeft ze aan hoe je moeilijke plekjes beter kan bereiken. Ik ga er niet meer met tegenzin naar toe


Mondhygiëne Hoofddorp sponsort Amstelring Floriande
Medesponsor van Amstelring Floriande!