Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp 
023-5575612
info@mondhygienehoofddorp.nl
Tips voor een gezond gebit

De voeding die u kiest en het aantal momenten dat u eet, is van invloed op uw algehele gezondheid en uw mondgezondheid. Vooral het nuttigen van te veel suikers, vruchtensappen en snacks heeft een negatief effect op de gezondheid van uw gebit. Veel voorkomende problemen zijn cariës, ontstoken tandvlees en tanderosie.

Behandelingen

Mondhygiëne bij kinderen

De mondhygiëniste helpt het gebit gezond te houden door:

  • Voorlichting en preventie op gebied van mondzorg. U krijgt uitleg over het ontstaan van de probleemgebieden en de mogelijke behandelingen en consequenties daarvan. U ontvangt instructies over hoe u het best uw mond kunt verzorgen.
  • Tandsteen verwijderen. Tandsteen kan zowel boven als iets verder onder het tandvlees ontstaan. Tandsteen is verharde tandplak. Tandsteen kan worden verwijderd door middel van ultrasoon instrumentarium (zgn. elektrisch) en/of met handinstrumentarium.
  • Parodontale behandeling. Wanneer de mondhygiëne onvoldoende is (geweest), kan het tandvlees zodanig zijn ontstoken dat ook het steunweefsel dat zich onder het tandvlees bevindt, is aangedaan. Behandeling bestaat dan uit het schoonmaken van van de tandoppervlakken onder het tandvlees gecombineerd met een instructie over mondhygiëne, door u zelf uit te voeren. Hier zijn meerdere afspraken voor nodig.
Mevrouw Renfurm stelt je op je gemak en vertelt precies wat ze gaat doen. Ook geeft ze aan hoe je moeilijke plekjes beter kan bereiken. Ik ga er niet meer met tegenzin naar toe


Mondhygiëne Hoofddorp sponsort Amstelring Floriande
Medesponsor van Amstelring Floriande!